Rootsi peab plaani sild Taaniga sulgeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi ja Taani vaheline Öresurndi sild.
Rootsi ja Taani vaheline Öresurndi sild. Foto: SCANPIX

Rekordilise migrantide sissevoolu jätkudes tahab Rootsi valitsus riiki Taaniga ühendava silla sulgeda, vahendab Rootsi meedia.

Esimesena viitas valitsuse plaanile, mis visandab meetmed, kuidas tulla toime Rootsit tabanud enneolematu varjupaigataotlejate massiga, Rootsi ajaleht Dagens Industri (DI).

«Öresurndi sild on üks Rootsi olulisemaid ja tihedamaid ühendusi teise riigiga, Taaniga,» kirjutas leht viidates valitsuse dokumendile.

«Ajutine silla sulgemine on üks võimalustest, kuidas vähendada riski, et liiga suurest asüülitaotlejate tulvast tingituna saaks häiritud avalik kord ja riigi sisemine julgeolek.»

Dokument on tõenäoliselt hetkel Rootsi õiguskomisjoni käes, kelle ülesanne on hinnata ettepaneku õiguslikku põhjendatust enne selle esitamist parlamendile.

Skandinaavia telesarjast «Sild» tuntud maantee- ja raudteesilda, mis ühendab omavahel Kopenhaageni ja Malmö, ületab päevas üle 30 000 inimese.

Taani seisukoht Rootsi ettepaneku suhtes ei ole veel selge. Siiani on taanlased võtnud pagulasküsimuses Rootsist karmima hoiaku, kuid samas kritiseerinud Rootsi otsust viia oma piiril alates novembrist sisse piirikontroll.

Rootsi migratsiooniameti sõnul on peale piirikontrolli kehtestamist Rootsisse saabuvate varjupaigataotlejate arv kolmandiku võrra vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles