Itaalia: Liibüa ranniku lähistelt päästeti üle 1500 paadipõgeniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemöödunud nädalal saabusid paadipõgenikud Kreekasse Lesbose saarele sellisel ülerahvastanud puidust alusel.
Ülemöödunud nädalal saabusid paadipõgenikud Kreekasse Lesbose saarele sellisel ülerahvastanud puidust alusel. Foto: SCANPIX

Liibüa ranniku lähistest vetest päästeti seitsmes operatsioonis üle 1500 paadipõgeniku, teatas täna Itaalia merevägi.

Viimasel ajal Vahemere-ülest põgenikevoolu pidurdanud halb ilm selgines ning seejärel vool taas suurenes. Viimase kümne päevaga päästeti paatidelt 400 inimest, kuid suvel ulatus see 760 inimeseni päevas.

Põgenikud päästis laevadelt Itaalia rannavalve, merevägi, organisatsiooni Piirideta Arstid alus ning kaks laeva, mis tegutsevad Euroopa Liidu operatsiooni Sophia egiidi all.

Üle Vahemere Euroopasse saabuvate migrantide arv langes halva ilma ja smugeldajate vastaste operatsioonide tõttu Türgis novembris enam kui kolmandiku , teatas ÜRO teisipäeval.

Novembris jõudis üle Vahemere Euroopasse umbes 140 000 sisserändajat ehk 36,5 protsenti vähem kui oktoobris, kui saabujaid oli 220 535, teatas ÜRO pagulasamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles