Kreml: endised suhted Türgi presidendiga ei taastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane väljak Moskvas.
Punane väljak Moskvas. Foto: Liis Treimann

Endised suhted Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga ei taastu, ent võitlus terrorismiga jätkub samal viisil, arvas Venemaa presidendi administratsiooni ülem Sergei Ivanov.

«Ei taastu, ilmselgelt. Kuid võitlus terrorismiga jätkub samal viisil,» ütles ta teleusutluses, vastates küsimusele, kas suhted Türgiga taastuvad varasemale tasemele.

Ta rõhutas, et ükski riik ei saa võidelda terrorismiga omapäi.

«Kui mõni riik on seotud terroristidega, eriti rahastab neid, varjab oma alal, varustab relvadega, reedab, käitub äärmiselt arulagedalt ja ekslikult. Ja selles seoses tuletas Putin meelde Türgit,» ütles Ivanov Putini föderaalkogus esinemise kohta.

Samas märkis ta, et Venemaal on head suhted Türgi rahvaga.

«Paraku näitab Türgi juhtkonna tegelik poliitika ja eilne pressikonverents Venemaa kaitseministeeriumis kinnitab seda, et Türgi ostab igasuguse kahtluseta Islamiriigilt naftat ja müüb seda maailmas edasi. Seda ei ole võimalik eitada. Arvan, kui me oleme siirad oma tahtmises jätta Süüria ja Türgi terroristid rahast ilma, aga samuti Liibüas, õnnestub meil terrorism kiiresti võita,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles