Tai allikad: Islamiriik plaanis Tais eelkõige venelasi rünnata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Internetiväljaanne Khaosod sai enda valdusse Tai politsei salaraporti, mille kohaselt plaanis äärmusrühmitus Islamiriik teha Tais eelkõige venelaste vastaseid rünnakuid.

Raporti kohaselt saabus oktoobris Taisse kümme süürlasest džihadisti, kes pidid terrorirünnakuid tegema venelaste poolt soositud puhkekohtades, edastab news.com.au.

Tai meedia andmetel alluvad nimetatud võitlejad Islamiriigi juhtidele.

Tai politseiraporti andmetel läks neli džihadisti Pattayale, kaks Phuketisse, kaks Bangkoki ja kaks teadmata sihtkohta. Kahtlusaluste isikute nimesid ega vanust ei avalikustatud.

Tai politsei eriüksused karmistasid venelaste seas populaarsetes Tai kuurortides julgeolekumeetmeid.

Lisati, et Islamiriigi sihtmärgiks olid suure tõenäosusega ka inglased, austraallased ja ameeriklased, kuna Ühendkuningriik, Austraalia ja USA on samuti pommitanud Islamiriigi sihtpunkte Süürias ja Iraagis.

Taid külastab aastas umbes üks miljon venelasest turisti.

Venemaa alustas septembri lõpul Islamiriigi vastaseid õhurünnakuid Süürias ning alates sellest on Islamiriik avaldanud rea videoid ja tekste, milles venelastele lubatakse kätte maksta.

31. oktoobril kukkus Egiptuses Siinai poolsaarel alla Venemaa reisilennuk, mille pardal olid enamjaolt Sharm el Sheikhis puhanud venelased. Kõik pardal olnud 224 inimest hukkusid.

Islamiriik teatas pärast juhtunut, et nende käsilased panid Vene lennukisse pommi.

Islamiriik võttis vastutuse ka 13. novembril Pariisis aset leidnud rünnakute eest, milles hukkus 130 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles