FSB hoiatas Taid riiki saabunud ISi pühasõdalaste eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai politseijõudude esindaja kolonel Songpol Wattanachai pressikonverentsil Bangkokis.
Tai politseijõudude esindaja kolonel Songpol Wattanachai pressikonverentsil Bangkokis. Foto: SCANPIX

Tai sai Vene Föderaalselt Julgeolekuteenistuselt (FSB) hoiatuse, et äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ridadesse kuuluvad 10 pühasõdalast sisenesid Taisse, kus nende väidetavaks eesmärgiks on asuda ründama venelasi, teatas täna Tai politsei.

FSB ütles Tai politseile, et 15.-30. oktoobrini sisenes kuningriiki kümme Süüriast pärit ISISe pühasõdalast, kelle eesmärgiks on rünnata seal venelasi.

Avaldus selgus eile õhtul Tai meediasse lekkinud salajase ja kiireloomulisena märgistatud kirjast, millel oli Tai politseis julgeoleku eest vastutava osakonna asejuhi allkiri.

Tai on Vene turistide seas väga populaarne sihtkoht, eriti jõulu- ja uusaastahooajal.

«Nad (süürlased) reisisid eraldi. Neli läks Pattayasse, kaks Phuketti, kaks Bangkokki ja ülejäänud kaks teadmata asukohta,» öeldi kirjas, milles tsiteeriti FSB-lt saadud teavet. «Nende eesmärk on korraldada halbu vahejuhtumeid venelaste ja Vene-Tai alliansi mõjutamiseks.»

Vene suursaatkonnalt Bangkokis veel kommentaari ei saadud.

«Kiri on ehtne,» ütles Tai politsei asepressiesindaja Songpol Wattanachai. «Senini on tegemist vaid luureandmetega, mis tuleb veel tõestada ... meil pole mingeid tõendeid sellest, kas nad on siin või mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles