Saakašvili pooldajad süüdistavad võime

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Ukraina Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili.
Praegune Ukraina Odessa oblasti kuberner Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia opositsioonierakond Ühendatud Rahvuslik Liikumine teatas, et selle juhi Mihheil Saakašvili kodakondsusest ilmajätmine on eesmärgikindel samm tema Gruusia poliitilisest elust tõrjumiseks.

«Praegune võim ja selle taga seisev Bidzina Ivanišvili (miljardär, endine Gruusia peaminister) kardavad tulevaaastaseid parlamendivalimisi ja et Saakašvili asub neil opositsiooni juhtima. Seepärast ta Gruusia kodakondsusest ilma jäetigi,» ütles üks erakonna juhte Akaki Minašvili.

Tema sõnutsi näitavad küsitlused, et erakonna reiting on suurem kui võimul oleval koalitsioonil Gruusia Unistus ning järgmise aasta valimisteks suureneb vahe veelgi.

Samas parlamendienamuse esimees, kaitse- ja julgeolekukomitee esimees Irakli Sesiašvili ütles, et Saakašvili valis ise Ukraina kodakondsuse.

«Sellise valiku tegi endine president Saakašvili ise. Ta eelistas kuberneriametit Ukrainas Gruusia kodakondsusele. Vastavad ametkonnad käitusid seaduse nõuete kohaselt,» ütles Sesiašvili.

Ukraina meedia levitas täna ühe Ühendatud Rahvusliku Liikumise juhi Gogi Gabašvili telefonivestlust oma venna Ladoga, kus vennad nimetavad Saakašvilit hulluks.

«Ta (Saakašvili) tahab, et kõik erakonna liikmed oleksid tema orjad. Ta on hull,» ütles Goki Gabašvili.

Gabašvili ei ole telefonivestluse üleskirjutuse ehtsust kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles