Uurijad seostavad tulistamist Californias nn Islamiriigiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad San Bernardinos.
Leinajad San Bernardinos. Foto: SCANPIX

Uurijate kinnitusel oli üleeile Ameerika Ühendriikides Californias 14 inimese tapmises osalenud naine vandunud truudust äärmusrühmitusele ISIS.

CNN viitas uurimisele lähedalseisvatele allikatele kelle sõnul postitas 27-aastane Tashfeen Malik rünnaku ajal sotsiaalvõrgustikku Facebook kirjutise, milles vandus truudust ISISe liidrile Abu Bakr al-Baghdadile.

Juba varem oli Ühendriikide meedia kirjutanud, et tema samuti rünnakus osalenud 28-aastane abikaasa Syed Farook oli radikaliseerunud ning tal oli viimaste aastate jooksul kontakt terrorismis kahtlustavatega nii Ühendriikides kui välismaal.

Tulistamist San Bernardinos uuriva Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) teatel on aga veel vara öelda, kas tegu oli terrorirünnakuga.

Kohaliku meedia andmetel abiellusid USA kodanikust Farook ja Pakistani päritolu Malik, kes mõlemad tapeti tulevahetuses politseinikega, aasta tagasi Saudi Araabias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles