San Bernardino veresauna uuritakse FBI teatel terrorirünnakuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politsei San Bernardinos haarangul.
USA politsei San Bernardinos haarangul. Foto: SCANPIX

Ühendriikides San Bernardino linnas kolmapäeval aset leidnud veresauna uuritakse terrorirünnakuna, teatas reede õhtul juhtunut uuriv Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

«Mõrtsukate kohta praeguseks kogutud informatsiooni põhjal uurime veretööd terrorirünnakuna,» kinnitas FBI eestkõneleja David Bowdich.

Bowdichi sõnul oli abielupaar kavandanud terrorirünnakut põhjalikult juba pikka aega. Ühtlasi olid naine ja mees telefoni teel ühenduses olnud FBI uurimise seisukohalt «väga huvipakkuvate inimestega».

Varem oli telekanal CNN teatanud, et sotsiaalkeskuses koos abikaasaga tule avanud ja 14 inimest tapnud naine tegi rünnaku ajal Facebooki postituse, milles vannub truudust äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liidrile Abu Bakr al-Baghdadile.

Telekanalit teavitanud ametniku sõnul tegi Tashfeen Malik postituse erineva nimega loodud kontol. Ametnikud ei seletanud, kuidas nad teavad, et see oli Malik.

Abielupaar pani veresauna toime San Bernardino linna sotsiaalkeskuses tervishoiuametnike jõulupeo ajal. Noorim hukkunuist oli 26- ja vanim 60-aastane. Haavata sai veel 21 inimest.

Äärmuslaste teateid vahendava uudisteagentuuri Aamaq kohaselt võttis vastutuse California rünnaku eest Islamiriik.

«Praegusel hetkel arvame, et 27-aastane Malik ja tema 28-aastane mees Syed Farook pigem radikaliseerusid iseseisvalt, kui seda, et nad said otseselt käsu tulistamiseks, kuid ka seda ei saa välistada,» ütles politseiallikas ajalehele New York Times.

Enne tulistamist töökohal tekkinud tülis oli üks kolleeg mõistnud islamiusu hukka, kui vägivaldse ja ohtliku usundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles