Türgi koolitab iraaklasi Islamiriigi vastu võitlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi erivägede soomuk. Foto on illustreeriv.
Türgi erivägede soomuk. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi saatis Iraaki Mosuli linna lähistele mitusada sõdurit ja nõustajat, kes õpetavad välja riigi keskvõimule lojaalseid vägesid võitluseks terroristliku Islamiriigi vastu.

«Türgi sõdurid on jõudnud Mosuli Bashiqa regiooni,» kõneles Reutersile julgeolekujõududele lähedane allikas. «Nad on seal osana tavapärasest treeningharjutusest. Piirkonnas on üks pataljon.» Väeosa, mille juures türklased paiknevad, koosneb peamiselt endistest politseinikest, Mosuli vabatahtlikest ning ka kurdi pešmergavõitlejatest.

«See on osa võitlusest Daeshi (Islamiriigi) vastu,» selgitas teine Türgi ametnik. Terrorirühmitis vallutas ligi miljoni elanikuga Mosuli eelmise aasta juunis. Hoolimata korduvatest plaanidest on suurrünnak linna tagasivõitmiseks siiani viibinud.

Iraagi valitsus reageeris uudisele ärritunult ja peaminister Haider al-Abadi büroo nimetas türklaste tulekut «tõeliseks Iraagi suveräänsuse rikkumiseks». Riik kutsus üles «austama heanaaberlikke suhteid ning taganema koheselt Iraagi territooriumilt». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles