Singapur mõistis Briti kirjaniku vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Shadrake täna Singapuri kohtu ees.
Alan Shadrake täna Singapuri kohtu ees. Foto: SCANPIX

Singapuri kohus saatis 76-aastase Briti kirjaniku täna kuueks nädalaks trellide taha, karistuseks raamatu eest, milles ta kritiseerib linnriigis siiani täideviidavaid surmanuhtlusi.

Alan Shadrake peab trahviks tasuma ka 20 000 Singapuri dollarit (132 000 krooni). Kui ta seda maksta ei suuda, pikeneb vangistus kahe nädala võrra. Tegemist on kõige karmima karistusega, mida Singapuris kohtu solvamise eest on määratud, vahendas AFP.

Lisaks peab ta tasuma kohtukulud 55 000 dollari ulatuses.

Kohtunik Quentin Loh põhjendas karistuse karmust sellega, et Shadrake oli avalikult teatanud oma kavatsusest lisada raamatule uusi peatükke.

Singapuri politsei vahistas Shadrake'i juulis. Malaisias ja Suurbritannias elav vabakutseline ajakirjanik Shadrake kirjutas raamatu «Once a Jolly Hangman: Singapore Justice in the Dock», mis räägib muu seas Singapuri timukast Darshan Singhist, kes oma pika karjääri jooksul viis täide väidetavalt üle 1000 surmanuhtluse.

Shadrake väidab, et mitmeid surmanuhtlusega lõppenud kohtukaasusi võisid mõjutada diplomaatilised ja kaubanduslikud suhted.

Singapur on alates Briti koloniaalaegadest karistanud mõrvareid ja narkokaubitsejaid ülespoomise teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles