Diskrimineerimine: Austria meest ei lastud naistepesu vaatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austrias pöördus võrdse kohtlemise ombudsmani poole mees, kes langes enda sõnul diskrimineerimise ohvriks: teda ei lubatud naistepesu moedemonstratsioonile.

Günter S. nimelise austerlase sõnul ostab ta tihti oma tüdruksõbrale pitspesu. Seda nördinum oli ta, kui üritas minna novembris ühes kaubamajas toimuvale tooteesitlusele – keegi poetöötaja takistas tal osalemast, öeldes, et edasi pääsevad vaid naissaatjatega mehed. Olgugi, et austerlase sõnul polnud temale ja ta tüdruksõbrale saabunud elektronkirjas sõnagi sellest, et vallalised mehed sisse ei saa.

«Sissepääsu juures olev naine vaatas mind uurivalt, nagu mul oleks midagi kurja plaanis. Kui juurde tuli turvamees, otsustasin lahkuda,» rääkis Günter kohalikule ajalehele. Mees postitas hiljem kaebuse kaupluse Facebooki-lehele ja sai ka vastuse. «Kallis härra S, meil on väga kahju, aga too sündmus oli mõeldud ainult naistele. Ootame teid tulevikus meie meesteosakonna üritustele!»

Austria võrdse kohtlemise ombudsman otsustas hiljuti, et spetsiaalselt õrnemale sugupoolele mõeldud õhtud – mille käigus pakuvad baarid ja ööklubid teatud ajal naistele tasuta sissepääsu ja odavaid jooke – on meestevastane diskrimineerimine. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles