Itaalia politsei leidis Brasiilia traktoritest tonni kokaiini

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiinipakid Itaalia politsei tehtud fotol
Kokaiinipakid Itaalia politsei tehtud fotol Foto: SCANPIX

Itaalia politsei sai oma valdusesse tonni Brasiiliast pärit puhast kokaiini, mis oli peidetud nelja traktorisse.

Politseinike oletusel on narkolaadungi hind tänavakaubanduses kuni 250 miljonit eurot ehk 3,9 miljardit krooni, vahendas SAPA. Tegemist on viimase 15 aasta suurima leitud narkokogusega.

Kokaiin leiti Lõuna-Itaalia Gioia Tauro sadamast eile üles tänu raskete organiseeritud kuritegudega tegelevate Briti ametnike antud vihjele.

Politsei peab tõenäoliseks, et kokaiin oli mõeldud Kesk- ja Põhja-Euroopa turgudele ning samuti Itaaliasse.

Narkooperatsiooni juhtiv Salvatore Cagnazzo rääkis AFP-le, et traktorid olid konteinerites, mis tõsteti Brasiiliast saabunud laevalt maha. Pakikesed leiti üles tänu läbivalgustamisele, mis näitas nende olemasolu metallist potsikutes.

Kokaiini kättesaamiseks tuli traktorid leeklambiga lahti lõigata. See ettevõtmine kestis terve päeva.

Uurijate sõnul näitas leid, et narkokaubitsejad püüavad Euroopasse pääseda uute marsruutide kaudu. Varem kasutati peamiselt Hollandi sadamaid.

Gioia Taurost on viimaste aastatega saanud üks Euroopa suurimaid konteinersadamaid ja oluline transiidikeskus Hiina ja Lõuna-Ameerika kaupade sisseveol Euroopasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles