Islamiriigi uus video: timukateks on väikesed poisid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad mullu jaanuaris Raqqa linnas.
Islamiriigi võitlejad mullu jaanuaris Raqqa linnas. Foto: Reuters/ScanPix

Terrorirühmitisel Islamiriik valmis värskeim üllitis oma veriste propagandavideote seerias – peategelasteks on kuus poissi vanuses 8-12 eluaastat. 

Film nimega «Juutide poegadele» näitab esmalt, kuidas palvemati peal istuv relvastatud islamist õpetab poistele Süüria kõrbes äärmuslikku ideoloogiat ja võitlustehnikaid. Seejärel saadetakse nad Mayadani linna serval asuva Qalaat al-Rahba linnuse varemetesse, kus lapsed saavad täiskasvanud võitlejalt maski, relva ja juhised: jahtida linnusesse peidetud «spioone».

Stiliseeritud kaadrid näitavad erinevate vaatenurkade alt kinniseotud kätega vange, kelle poisid peavad hukkama. Viis last tapavad oma ohvrid lühikese maa pealt püstolilasuga, kuues ja pealtnäha noorim poiss nüsib oma vangil aga pea noa abil maha.

Vastuterrorismiekspert ja uurija Georgia Riigiülikoolist Charlie Winter kommenteeris ajalehele Independent, et iiveldamaajav video on organisatsiooni propagandastrateegia loomulik jätk. «See on kohutav ja jäle, aga see ei üllata mind,» ütles ta. «Oma püüdlustes šokeerida on nad pidevalt uute väärastumuse tasemete otsinguil.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles