Obama teeb öösel terrorismiteemalise telepöördumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Barack Obama
Ameerika Ühendriikide president Barack Obama Foto: Scapix

USA president Barack Obama teeb täna öösel terrorismiteemalise telepöördumise, teatas Valge Maja.

«Kõnes räägib president sammudest, mida tehakse selleks, et täita oma tähtsaimat ülesannet - tagada ameeriklaste turvalisus,» täpsustati teadaandes.

Obama kinnitas laupäeval rahvale, et «Ühendriigid ei lase ennast terroriseerida», kui sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (IS) oli ülistanud kalifaadi sõduritena abielupaari, kes tapsid San Bernardinos 14 ja haavasid 21 inimest.

«President annab ühtlasi ülevaate San Bernardino traagilise rünnaku uurimise arengutest,» lisati Valge Maja avalduses.

«Riigipea kordab oma kindlat veendumust, et Islamiriik hävitatakse ja USA peab kinni hoidma oma väärtustest - meie vankumatust pühendumisest õigluse, võrdsuse ja vabaduse tagamisele. Vaid nii on võimalik võitu saada terrorirühmituste üle, kes kasutavad vägivalda oma destruktiivse ideoloogia edendamiseks,» jätkati teates.

Viimati tegi Obama taolise telepöördumise 2010. aastal, kui USA lõpetas lahingutegevuse Iraagis.

Ühendriikides California osariigi sotsiaalkeskuses koos abikaasaga tule avanud ja 14 inimest tapnud naine tegi rünnaku ajal Facebooki postituse, milles vandus truudust äärmusrühmituse Islamiriik liidrile Abu Bakr al-Baghdadile. Abielupaar pani veresauna toime San Bernardino linna sotsiaalkeskuses tervishoiuametnike jõulupeo ajal. Noorim hukkunuist oli 26- ja vanim 60-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles