Porošenko loodab peatselt taastada Krimmi varustamise elektriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutusest väljas kõrgepingeliinid Krimmis Simferopoli linna lähistel.
Kasutusest väljas kõrgepingeliinid Krimmis Simferopoli linna lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko avaldas pühapäeval lootust, et lähiajal suudetakse taastada Krimmi varustamine elektrienergiaga.

«Ma palusin valitsusel tagada erakorraline energiarežiim seoses elektrikatkestustega Ukrainas ja seoses kriitilise olukorraga söevarude osas. Valitsus on toetanud seda seisukohta ning ma usun, et varustamine ühel (kõrgepinge)liinil taastatakse lähiajal,» sõnas ta Ukraina telekanalitele antud intervjuus, mis pühapäeval eetrisse anti.

Krimmis lasti 22. novembril õhku Ukrainast tulevate elektriliinide kaks masti ja poolsaar jäi täielikult elektrita. Praegu töötab Krimmi energiasüsteem isoleeritult ja rakendatakse rangeid säästumeetmeid.

Porošenko rõhutas, et Kiiev ei ole loobunud Krimmi tagasinõudmisest.

Ta lubas teha kõik selleks, et tagada Krimmi tagasisaamine kohtute kaudu ning poliitilisel ja diplomaatilisel teel, kasutades selleks rahvusvahelisi õigusmehhanisme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles