Le Pen: valimistulemused on meie jaoks suurepärased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: SCANPIX

Eile Prantsusmaa kohalike valimiste esimeses voorus võidu saavutanud paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) juht Marine Le Pen kiitis valimistulemusi.

Valimistulemused näitavad kõhklusteta, et FN on konkurentsitult Prantsusmaa esimene partei, ütles Le Pen esialgsete valimistulemuste saabudes.  

Viimastel andmetel kogus FN 28-protsendilise toetuse, millega nad saavutasid võidu 13 piirkonnast vähemalt kuues. Teise tulemuse saavutas praeguse seisuga ekspresidendi Nicolas Sarkozy juhitav paremtsentristlik erakond Vabariiklased ning kolmandaks jäid võimul olevad sotsialistid. Täpsed valimistulemused pole aga veel selged.

Tegemist oli esimeste valimistega pärast novembrikuiseid terrorirünnakuid Pariisis, mis nõudsid 130 inimelu. Valimiste teine voor toimub nädala pärast pühapäeval ning seal on õigus esitada oma kandidaate neil erakondadel, kes kogusid esimeses voorus vähemalt kümneprotsendilise toetuse.

Kohalikke valimisi nähakse esimese jõuproovina 2017. presidendivalimiste eel. Arvatakse, et praeguse seisuga võidaks Le Pen juba presidendivalimiste esimeses voorus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles