Vaatluskeskus: koalitsiooni õhulöögis sai surma neli Süüria sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias õhulööke andnud Prantsuse õhujõudude Rafale-tüüpi hävitaja.
Süürias õhulööke andnud Prantsuse õhujõudude Rafale-tüüpi hävitaja. Foto: SCANPIX

Süüria lääneosas sai USA juhitava koalitsiooni õhurünnakus sõjaväelaagrile surma neli ja viga 13 Süüria valitsusvägede sõdurit, teatasid inimõiguslased täna.

Rahvusvahelise koalitsiooni õhurünnak tabas armeelaagrit Deir Ezzori provintsis ligi kahe kilomeetri kaugusel äärmusrühmituse Islamiriik (IS) valduses olevatest aladest, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Keskuse teatel oli tegemist esimese korraga, mil ISi Iraagis ja Süüria pommitav koalitsioon on tapnud Süüria valitsusvägede sõdureid.

«Rahvusvahelise koalitsiooni õhulöögid ei ole kunagi varem tabanud režiimi relvajõude. Õhurünnaku sihtmärgiks olid pühasõdalaste baasid ja naftatankerid Deir Ezzoris,» ütles vabaühenduse juht Rami Abdel Rahman.

USA-juhitava koalitsiooni rünnakud on viimastel nädalatel ägenenud, eilsetes õhulöökides ISi positsioonidele Raqqa provintsis sai Vaatluskeskuse andmetel surma vähemalt 49 pühasõdalast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles