Ankara kutsus Vene saadiku vaibale: loobuge provokatsioonidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu.
Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu. Foto: AP/Scanpix

Türgi välisministeerium kutsus Venemaa suursaadiku riigis Andrei Karlovi andma aru intsidendi kohta, kus pühapäeval läbi Bosporuse väina sõitnud Vene sõjalaeva pardal olnud sõdur poseeris ähvardavalt koos raketisüsteemiga.

Türgi diplomaatiliste allikate teatel hoiatati saadikut sedalaadi provokatiivsete teguviisi eest. Sama omadussõna kasutas vahejuhtumi kohta välisminister Mevlüt Çavuşoğlu. Ta ütles ka, et Türgi pole blokeerinud mitte ühegi Vene laeva teekonda läbi Bosporuse väina ning rõhutas, et Ankara on täielikult järginud Montreux konventsiooni – 1936. aastast pärinevat lepet, mis reguleerib sõjalaevade liikumist läbi Bosporuse ja Dardanellide väinade.

«Venemaa peaks seega loobuma provokatiivsetest aktidest,» lausus Çavuşoğlu.

Intsidendi põhjustas 6. detsembri hommikul läbi Bosporuse väina Vahemere poole suundunud laeva «Tseesar Kunikov» pardal asunud sõdur, kes hoidis oma õlal laskevalmis maa-õhk tüüpi raketiseadeldist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles