Türgi ei too vägesid Iraagist ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid.
Türgi sõdurid. Foto: SCANPIX

Türgi ei tõmba tagasi terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) kontrolli all oleva ala lähedusse viidud vägesid Iraagis Mosuli juures, kinnitas Türgi kõrge ametiisik esmaspäeval pärast seda, kui Iraak nõudis nende viivitamatut äraviimist.

Türgi viis Islamiriigi peamise Iraagi tugipunkti Mosuli lähedale Bashiqa piirkonda 300 sõdurit, nimetades seda rutiinseks rotatsiooniks iraaklaste väljaõppeprogrammis.

Bagdad andis pühapäeval Türgile vägede väljaviimiseks 48 tundi, väites, et väed sisenesid riiki ebaseaduslikult ning ähvardades pöörduda ÜRO Julgeolekunõukokku.

«Me eeldame, et väed jäävad paigale,» ütles Türgi ametiisik. «See sõltub aruteludest, kuid niipalju kui me teame info põhjal kohapealsetelt erinevatelt rühmitustelt ning diskussioonidest keskvalitsuse ja Kurdistani regionaalvalitsusega, jäävad nad paigale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles