Humanitaarorganisatsioon: Etioopias hakkab toit otsa lõppema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi vajajad
Toiduabi vajajad Foto: SCANPIX

Humanitaarorganisatsiooni Päästke lapsed (Save the Children) andmetel hakkab Etioopias pikaajalise kuivuse tõttu toit otsa lõppema ning selle tõttu on kõige haavatavamas seisus lapsed.

Järgmisel aastal vajab Etioopias toiduabi rohkem kui kümme miljonit inimest, kellest pooled on alaealised, edastab Reuters.

Päästke lapsed juht John Graham sõnas, et Etioopia piirkonnas on põud ja nii pikka põuda ei ole ta varem kogenud, kuigi on tegutsenud seal viimased 18 aastat.

Vältimatu toiduabi Etioopias nälgivatele inimestele läheks maksma umbes 1,3 miljardit eurot.

Meteoroloogide teatel jätkub Aafrika osadel aladel põuaperiood ka järgmisel aastal ning selle põhjuseks on kliimailming El Niño, mis on läbi kliimavaatluse ajaloo tugevamaid.

El Niño puhul kaovad Vaiksel ookeanil idast läände puhuvad passaattuuled, mis toob kaas merevee pinnakihi soojenemise. Siis sajab vihma kuiva kliimaga aladel nagu Peruu, Ecuador ja Austraalia, kuid Aafrikasse jääb niiskus tulemata.

El Niño sagedus on keskmiselt kaks korda kümne aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles