Venemaa ei kommenteerinud raketiheitjaga vehkiva sõduri käitumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjalaev Tsezar Kunikov.
Venemaa sõjalaev Tsezar Kunikov. Foto: SCANPIX

Venemaa sõjalaev Tsezar Kunikov ei rikkunud 4. detsembril lõuna suunas Bosporuse väina läbides ühtki artiklit 1936. aasta Montreux' konventsioonist, mis korraldab laevaliiklust väinades, teatas Venemaa välisministeerium.

Mõne päeva eest ilmusid Türgi meedias pildid, kus suure dessandilaeva Tsezar Kunikov pardal vehib sõdur raketiheitjaga.

«Tahan rõhutada, Venemaa sõjalaev ei rikkunud ühtki artiklit 1936. aasta Montreux' konventsioonist, mis korraldab laevaliiklust väinades, samuti ka vastavasisulisi Türgi juhiseid. Laeva turvamine on iga meeskonna seaduslik õigus,» ütles Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova.

Ajaleht Hürriyet teatas oma veebilehel, et Türgi välisministeerium selgitas Venemaa saadikule Vene sõduri käitumise provokatsioonilisust.

«Ankaras näidati Venemaa saadikule fotot Vene sõjaväelasest Tsezar Kunikovi pardal ja rõhutati, et see pilt ajas Türgi avalikkuse ärevusse ning see tekitab inimestes tunde, et nende julgeolek on ohus,» kirjutas väljaanne.

Hiljem kinnitas Venemaa saatkond Ankaras, et saadik Andrei Karlov kutsuti välisministeeriumisse.

«Me kinnitame, et saadik kohtus Türgi välisministeeriumi esindajaga,» ütles saatkonna pressisekretär Igor Mitjakov  telefonitsi Interfaxile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles