Minister: Venemaa ründas ISi esmakordselt allveelaevalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Vene allveelaevale Rostov Doni ääres.
Vaade Vene allveelaevale Rostov Doni ääres. Foto: SCANPIX

Venemaa sooritas esmakordselt rünnaku Süüria sihtmärkide pihta Vahemeres baseeruvalt allveelaevalt, ütles teisipäeval kaitseminister Sergei Šoigu.

«Me tulistasime Vahemeres olevalt allveelaevalt Rostov-na-Donu tiibrakette Kalibr,» vahendas Vene meedia Šoigu sõnu president Vladimir Putinile.

Šoigu lisas, et Venemaa teisipäevaste rünnakute sihtmärgiks olid kaks terroristide sihtmärki Raqqa ümbruses, mis on 'de facto' äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pealinn Süürias.

Ministri andmeil tulistas rakette ka lennuvägi ja kõik sihtmärgid purustati. «Järjekordselt näitas Kalibr oma efektiivsust pikkade vahemaade pealt,» ütles Šoigu.

«Me võime täie veendumusega öelda, et tekitatud on märkimisväärset kahju laskemoonaladudele ja miinivalmistamistehasele, aga loomulikult ka naftataristule.»

Ta lisas, et õhulöökidele eelnes põhjalik luuretegevus.

Venemaa teavitas raketilöökidest USA-d ja Iisraeli

Venemaa teavitas USA-d ja Iisraeli kavatsusest anda raketilöök äärmusrühmituse Islamiriik (IS) sihtmärkide pihta Vahemeres asuvalt allveelaevalt Rostov-na-Donu, ütles Šoigu.

«Me hoiatasime oma kolleege Iisraelis ja Ühendriikides, et sooritame täna sellised löögid,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles