CNN: üks California tulistajatest kavandas juba varem rünnakut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
California tulistajad Tashfeen Malik (vasakul) ja Syed Farook mullu suvel Chicago rahvusvahelises lennujaamas.
California tulistajad Tashfeen Malik (vasakul) ja Syed Farook mullu suvel Chicago rahvusvahelises lennujaamas. Foto: SCANPIX

Üks California veresauna korraldajatest kavandas koos teise kaaslasega juba varem rünnakut, teatas eile uudistekanal CNN.

CNN-i allikate teatel kavandasid Syed Farook ja veel üks isik juba 2012. aastal rünnakut Californias. Allikad ei täpsustanud, kui kaugele kaksik oma plaanides jõudis või mis võis olla nende sihtmärk. Farooki tolleaegse kaaslase isik ei ole samuti teada.

Allikate sõnul loobus kaksik plaanidest pärast seda, kui Californias võeti kinni mitu terrorismis kahtlustatud isikut.

«Nad lõid kartma,» ütles üks allikas CNN-ile.

Farook ja tema abikaasa Tashfeen Malik hukkusid eelmisel kolmapäeval tulevahetuses politseiga. Enne seda lasid nad Farooki töökoha jõulupeol San Bernardinos maha 14 inimest.

Uudistekanali NBC andmetel oli abielupaar kavandanud rünnakut vähemalt aasta. Allikate teatel olid ründajad kavandanud ka seda, kuidas nende pooleaastane laps ja tema vanaema pärast rünnakut hakkama saaksid.

Võimud on saanud ka lisateavet mehe kohta, kes oli ostnud ründajatelt leitud relvad. Uudisteagentuuri Reuters teatel oli mees nendele abielu kaudu sugulane. Ta abiellus eelmisel aastal Farooki vanema venna naise õega.

Mehe naabrite sõnul oli tema ja Farook kauaaegsed sõbrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles