Putin soovitas valitsusel valmistuda Ukraina kohtusse andmiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin andis täna valitsusele korralduse, et kui Ukraina aasta lõpuks 3 miljardi dollari suurust võlga ära ei maksa, tuleb see riik kohtusse kaevata.

«Andke asi kohtusse,» ütles Putin valitsuse istungil rahandusminister Anton Siluanovile.

Tegemist on Venemaa antud laenuga 2013. aastal, kui Ukraina president oli Viktor Janukovitš. Laenu tähtaeg on selle aasta lõpus.

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) oli teisipäeval otsustanud, et Ukrainale on võimalik laenumakseid jätkata ka siis, kui Ukraina ei maksa Venemaale tähtajaks laenu ära. IMFi seniste reeglite järgi tähendaks see Ukraina maksejõuetust, mille korral on IMFi põhikirja kohaselt laenu andmine keelatud. Venemaa on IMFi otsuse vastu protestinud.

Hapras olukorras Ukrainale on uueks ohuks parlamendi kavatsus avaldada reedel, kui peaminister Arseni Jatsenjuk esitab ülevaate valitsus aasta töötulemustest, valitsusele umbusaldust.

Kaks päeva Kiievis veetnud USA asepresident Joe Biden soovitas poliitikutel tugevdada ühtsust ja võitlust korruptsiooni vastu, sest Ukraina lihtsalt ei saa endale lubada, et inimesed taas usu kaotaksid, kirjutab Financial Times.

USA on mures, et Venemaa võib osa Ukraina oligarhide abiga suurendada rahva rahulolematust korruptsiooni pärast ja destabiliseerida läänemeelset valitsust. Jatsenjuki populaarsus on pärast karmide säästumeetete rakendamist järsult vähenenud. Eelmisel nädalal teatas parlamenti kuulunud ärimees Mõkola Martõnenko, kes on Jatsenjuki liitlane, et valitsuse diskrediteerimise vältimiseks lahkub parlamendist, et lükata talle esitatud korruptsioonisüüdistused ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles