Kreeka politsei alustas üle 2000 migrandi piirilt äraviimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka-Makedoonia piirilt ära viidud migrantidest maha jäänud asjad
Kreeka-Makedoonia piirilt ära viidud migrantidest maha jäänud asjad Foto: SCANPIX

Kreeka politsei alustas kolmapäeval operatsiooni üle 2000 Makedoonia piiril viibiva migrandi pealinna Ateenasse viimiseks.

Sellele eelnes Skopje otsus alustada üle piiri lubatavate sisserändajate väljasõelumisprotsessi.

«Ligi 2300 eri rahvusest välismaalast viiakse 45 bussiga Ateena haiglarajatistesse,» teatas politsei avalduses.

Migrandid - peamiselt Pakistanist, Somaaliast, Marokost, Alžeeriast ja Bangladeshist - saavad peavaraju kasutuselt kõrvaldatud olümpiastaadionitel, lisasid korrakaitsjad.

Operatsiooni jaoks mobiliseeriti 350 märulipolitseinikku.

Politsei on palunud humanitaartöötajatel piirkonnast lahkuda, ajakirjanikke ja fotograafe hoiti operatsiooni toimumiskohast kolme kilomeetri kaugusel.

Euroopa Liidu liige Kreeka ja EL-i pürgiv Makedoonia asuvad nn Lääne-Balkani rändemarsruudil, mille kaudu üritavad kümned tuhanded migrandid EL-i rikkamatesse riikidesse jõuda. Enamik tänavu EL-i jõudnud üle 870 000 migrandist on saabunud Kreekasse.

Skopje alustas 19. novembril saabujate rahvuse alusel eraldamist ja lubab läbi vaid Süüria, Iraagi ja Afganistani kodanikke. Teistest riikidest pärit sisserändajaid peetakse majandusmigrantideks ning riiki ei lubata.

Kreeka aktiveeris neljapäeval seoses migratsioonikriisiga EL-i tsiivilkaitsemehhanismi ja nõustus piirivalveagentuuri Frontex osalusega operatsioonis Makedoonia piiril. Ühtlasi kooskõlastas Kreeka Frontexiga operatsiooni tegutsemiseks Makedoonia piiril. Agentuur osutab abi sisserändajate registreerimisel. Täiendav Frontexi personal saabub Kreekasse järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles