Naised Süüria diktaator Assadi ümber

Sigrid Kõiv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar ja Asma al-Assad möödunud aasta aprillis Süüria presidendi Facebooki kontole postitatud fotol. Postituse järgi on tegemist heategevusüritusega lastele, kelle pereliikmed on hukkunud mässuliste vastu võideldes.
Bashar ja Asma al-Assad möödunud aasta aprillis Süüria presidendi Facebooki kontole postitatud fotol. Postituse järgi on tegemist heategevusüritusega lastele, kelle pereliikmed on hukkunud mässuliste vastu võideldes. Foto: SCANPIX

Süürias viiendat aastat möllavas verises kodusõjas on hukkunud juba pea 300 000 inimest, riigis hävitatakse maailma kultuuripärandi pärlite hulka kuuluvaid ehitisi ja sealt on valgunud Euroopasse põgenikelaine. Erinevalt Hitlerist ja Stalinist pole diktaator Bashar al-Assad aga üksildane mees – teda ümbritseb perekond, mille kandev osa on võimukad naised.

«Glamuurne naine, mõjukas ema, kaval õde, lojaalne nõuandja – see pole 80ndate teledraama, vaid need on naised Süüria diktaatori Bashar al-Assadi siseringist,» kirjutas portaal vocativ.com. Kui Süüria eelmine president Hafez al-Assad 2000. aastal suri, oodati tema pojast, praegusest presidendist Bashar al-Assadist hoopis teistsugust valitsejat. Aga nii ei läinud.

Tegelik esileedi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles