Vaesuses elavate inimese arv on Venemaal tõusnud üle 20 miljoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu Stavropolis supiköögis.
Kodutu Stavropolis supiköögis. Foto: Scanpic

Allpool vaesuspiiri elavate inimeste arv on Venemaal üheksa kuuga kasvanud 2,3 miljoni võrra ja oli septembri lõpus 20,3 miljonit, teatas Venemaa statistikaamet.

Vaesuses elavate inimeste osakaal on kasvanud 12,6 protsendilt 14,1 protsendile.

Elatusmiinimum inimese kohta oli kolmandas kvartalis 9673 rubla, sealhulgas tööeas inimese kohta 10 436 rubla, pensionäri kohta 7951 rubla ja lapse kohta 9396 rubla.

Miinimumpalk oli 5965 rubla.

Vaesuses elavate inimeste osakaal pärast NSV Liidu lagunemist suurim 1992. aastal, kui see oli 33,5 protsenti. Vaesuses elavate inimeste arv oli 49,3 miljonit.

Seoses majanduskriisi ja inimeste elujärje halvenemisega on Venemaa president Vladimir Putin mures oma avaliku toetuse pärast. Bloomberg News kirjutab, et toetuse ülevalhoidmiseks on föderaalne julgeolekuteenistus koos riiklike pankadega loonud töörühma, mis peab jälgima kriisis enam kannatavate piirkondade ja meeleolude järele ning suunama sinna vajaduse korral raha.

Töörühma juht Irina Makijeva ütles Bloombergile, et töörühm on valmis selleks, et paljudes sektorites ja eriti probleemsetes linnades olukord veel tunduvalt halveneb. Märtsist peale on punasesse tsooni jäävate linnade arv kasvanud 32 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles