Loode-Venemaal asus katseks lahinguvalvesse raketikompleks S-400

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raketisüsteemid S-400 Triumf
Vene raketisüsteemid S-400 Triumf Foto: SCANPIX

Loode-Venemaal asusid katseks lahinguvalvesse raketisüsteemid S-400 Triumf, teatas neljapäeval lääne sõjaväeringkonna pressiteenistuse ülem polkovnik Igor Muginov.

«Täna asusid Loode-Venemaal riigi õhupiiri kaitseks katseks lahinguvalvesse mitu kaugmaa-raketikompleksi S-400 Triumf,» ütles Muginov.

Tema sõnutsi kontrollitakse katse-valveteenistuse käigus S-400 komplekside lõimimist sõjaväeringkonna olemasoleva loodesuunalise õhukaitsega ning korraldatakse mitu eriharjutust.

Muginov meenutas, et novembris lõpetasid Leningradi väeühenduse õhujõudude raketiväe S-400 meeskonnad uue relvastuse kasutuselevõtmiseks ettevalmistuskursused ja sooritasid Astrahani oblasti polügoonil õppelaskmisi.

Kaugmaaraketikompleksid S-400 töötas välja ja toodab ettevõte Almaz-Antei. Need on mõeldud igat laadi tänapäevaste õhu ja kosmose ründevahendite tõrjumiseks. Süsteem suudab hävitada lendavaid sihtmärke kuni 400 km kauguselt ja 60 km kauguselt ballistilisi sihtmärke, mis lendavad mõne meetri kuni mõnekümne kilomeetri kõrgusel kiirusega kuni 4,8 km/s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles