Kanada peaminister tuli põgenikke tervitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada peaminister Justin Trudeau koos lennujaamapersonaliga põgenikke ootamas.
Kanada peaminister Justin Trudeau koos lennujaamapersonaliga põgenikke ootamas. Foto: Reuters/ScanPix

Kanadasse jõudis esimene sõjaväelennuk Süüriast pärit migrantidega pardal – ning riigi peaminister Justin Trudeau läks isiklikult lennujaama neid tervitama.

«Näitame maailmale, kuidas avada oma südameid,» kiitis 163 põgenikule vastu tulnud peaminister Kanadat. Trudeau juhitav liberaalidest koosnev valitsus on lubanud veebruari lõpuks võtta vastu 25 000 migranti. Poliitika on selges vastuolus Ameerika Ühendriikide omaga, mis on pagulaste suhtes ilmutanud vastumeelsust. Plaanide järgi saabub järgmine lennuk Montreali laupäeval.

Integratsiooniminister John McCallum ütles, et kõik riigi kümme provintsi on põgenike vastuvõtmise poolt. «See on Kanada jaoks suur hetk,» sõnas ta. «See näitab meie tõelist loomust. See on erakondadeülene ja rahvuslik projekt.»

Alates novembri algusest on Kanadasse omal käel liinilendudega saabunud juba sadu süürlasi.

McCallumi sõnul käib Liibanonis ja Jordaanias igapäevaselt taustakontroll umbes 800 põgeniku suhtes. Ümberasustamisprogrammi alla kuuluvad ning põgenikestaatus antakse perekondadele, naistele ja geidele – üksikud heteroseksuaalsed mehed sinna alla ei lähe.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles