Tsiprase sõnul registreerib Kreeka kõik riiki saabuvad migrandid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateenasse jõudnud migrandid endise Olümpiamängude sisestaadioni ees toidujärjekorras.
Ateenasse jõudnud migrandid endise Olümpiamängude sisestaadioni ees toidujärjekorras. Foto: SCANPIX

Kreeka piirivalve ei tulnud aasta alguses põgeniketulva survega toime, kuid praegu on kavas registreerida kõik riiki saabuvad migrandid, sõnas täna Kreeka peaminister Alexis Tsipras.

Euroopa Komisjon algatas sel nädalal juriidilised protseduurid Horvaatia, Kreeka ja Itaalia vastu, süüdistades neid saabuvate migrantide registreerimata jätmises ELi sõrmejälgede andmebaasis Eurodac.

Alates septembrist pole olnud mitte ühtegi migranti, kes oleks registreerimata jäetud, kinnitas täna Tsipras.

Eurodac nõuab asüülitaotlejatelt sõrmejälgede võtmist ja nende üleslaadimist andmebaasi 72 tunni jooksul pärast kontinendile saabumist.

Tsiprase sõnul on Kreekal liiga vähe protseduuriks vajalikke biomeetrikaaparaate. Kokku läheks riigil vaja 100 vastavat aparaati, kuid hetkel on neid kõigest 39.

Kreeka teatas eile, et kavatseb saata riigist välja migrandid, kes pole Makedoonia piiril saanud õigust edasi liikuda ning ei taotle asüüli.

Riigi politsei alustas üleeile operatsiooni enam kui 2000 Makedoonia piiril viibiva migrandi pealinna Ateenasse viimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles