Fotoreportaaž: Chennai taastub sajandi suurimatest üleujutustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chennai pärast üleujutusi
Chennai pärast üleujutusi Foto: Sander Ilvest

India lõunaosas Chennai linnas järgnes erakordselt vihmasele novembrile veel sademeterohkem detsembri esimene päev, mil 12 tunni jooksul sadas alla pooleteise kuu norm. Vihma põhjustatud üleujutustes hukkus politsei hinnangul vähemalt 500 inimest.

Foto: Sander Ilvest

Detsembri esimese nädala lõpuks vihm rauges ja linn asus tulvade tekitatud kahjusid likvideerima. Kui kuu esimestel päevadel oli olukord niivõrd tõsine, et üleujutatud lennujaam oli sunnitud uksed sulgema ja kohalikud võimud kuulutasid Chennai katastroofipiirkonnaks, siis nädal hiljem oli normaalne elurütm taastunud.

Foto: Sander Ilvest
Foto: Sander Ilvest

Kohalik autojuht Baji kirjeldas emotsionaalselt tema kodulinna tabanud tragöödiat. «Novembris sadas iga päev. Tavaliselt sajab umbes kolm päeva järjest ja siis kõik, aga vihm lihtsalt ei jäänud järgi.

«Jõed tulid üle kallaste ja tänavad olid üleujutatud, ka minu majja tungis vesi. 3-4 perekonda minu naabruskonnas pidid oma kodud maha jätma,» rääkis ta.

Foto: Sander Ilvest
Foto: Sander Ilvest
Foto: Sander Ilvest

Pärast veetaseme alanemist paljastusid järgmised üleujutuste ohvrid. «Laste loomaaias said paljud väikesed loomad surma. Paljud hulkuvad loomad hukkusid samuti,» selgitas Baji.

Kõik üleujutuste piirkonda jäänud loomad muidugi nii traagilist lõppu ei leidnud, sest kohalikel elanikel õnnestus paljud neljajalgsed kaaslased tulvavetest päästa.

Foto: Sander Ilvest

Nüüd meenutavad tulvasid mõned üleujutatud väiksemad piirkonnad ja mitmed üleskaevatud tänavad (asfalt kaevati osaliselt üles, et vesi saaks kiiremini ära voolata).

Foto: Sander Ilvest
Foto: Sander Ilvest
Foto: Sander Ilvest

Novembri ja detsembri paduvihmade põhjuseks peetakse El Niñot. Kõige rohkem tegid üleujutused kahju Tamil Nadu osariigis ja selle pealinnas Chennais. Esialgsetel hinnangutel põhjustasid tulvaveed üle miljardi euro eest kahjusid.

Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles