Hispaania politsei pidas kinni Briti narkoparuni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti narkoparuni tabati oma Costa del Soli villas.
Briti narkoparuni tabati oma Costa del Soli villas. Foto: Kaader videost

Hispaania politsei teatas täna, et on kinni pidanud ühe Euroopa kõige tagaotsituma narkoparuni oma Costa del Soli villas.

Suurbritannia kodanik Robert Dawes vahistati 12. novembril koostöös ELi politseiagentuuriga Europol. Dawes (44) elas Benalmádena luksusvillas koos oma pere ja turvameestega.

Narkoparun juhtis üht kõige suuremat kriminaalset organisatsiooni Suurbritannias ja Euroopas, mis tegeles uimastikaubanduse ja rahapesuga ning mis korraldas väidetavalt mõrvu.

Dawes korraldas regulaarselt kohtumisi Lõuna-Ameerika kartellijuhtidega.

Andaluusia piirkonnas asuvast tugipunktist tellis Dawesi organisatsioon mööblit Hiinast ja puuviljakonteinereid Lõuna-Ameerikast, mis täideti suurte kokaiinikogustega.

Samuti müüs organisatsioon Türgi ja Afganistani kaudu sisseostetud heroiini edasi Suurbritannias.

Dawesi kahtlustatakse samuti Hollandis aset leidnud tapmiste organiseerimises 2014. ja 2015. aastal. Väidetavalt tahtis Dawes tollal likvideerida oma konkurente kokaiiniäris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles