Äärmusrühmituse Islamiriik uus relv on nutitelefoni rakendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antud kaader on avalikustatud Amaqi uudisteagentuuri poolt novembris, illustreerimaks Vene õhurünnakute tagajärge Süüria linnas Raqqas.
Antud kaader on avalikustatud Amaqi uudisteagentuuri poolt novembris, illustreerimaks Vene õhurünnakute tagajärge Süüria linnas Raqqas. Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) on oma propaganda kiiremaks levitamiseks loonud enda nutitelefoni rakenduse.

Häkkerite grupeering Ghost Security Group avastas käesoleva kuu alguses, et ISIS on jaganud oma järgijate seas rakendust, mille eesmärk on tagada kiire ligipääs ISISe propagandamasina poolt toodetud uudistele ja videomaterjalile.

Androidi telefonidel kasutatava rakenduse nimetus on Amaq Agency. Kui selle allalaadinud kasutajad rakenduse käivitavad,  näeb see välja nagu tavaline meediarakendus, kus on võimalik lugeda uudiseid ja vaadata videoid. Lisamugavustena saab ka muuta kirjasuurust ja lülitada sisse automaatse teavituse uute postituste korral.

Antud leid näitab selgelt, et äärmusrühmitusel on läbimõeldud digistrateegia, et suhelda nii oma praeguste kui uute tõenäoliste liikmetega. Ka varemalt on nn Islamiriik näidanud oma võimekust sotsiaalmeedias tegutseda, näiteks on neil omavaheliseks suhtluseks kasutusel suhtlemisrakendus Telegram.

Ghost Security Group häkkerite sõnul ei ole rakendust võimalik siiski allalaadida populaarsest Google Play poest. ISISe liikmed levitavad rakenduse linki kasutades Telegrami ja muid krüpteeritud suhtluskanaleid.   

Hetkel on rakenduse allalaadinute arv teadmata.

Ghost Security Group on sarnane teise kuulsa häkkerite rühmitusega Anonymous, kelle tegevus keskendub terrorismivastasele võitlusele virtuaalmaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles