Leipzigi kokkupõrgetes sai viga 69 politseinikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Leipzigis sai kokkupõrgetes vasakpoolsete meeleavaldajatega vigastada 69 politseinikku, korrakaitsjad pidid protestijate laialiajamiseks laskma käiku pisargaasi ja veekahurid.

Eile õhtustes rahutustes sai kannatada umbes 50 politseiautot, millest neli läheb mahakandmisele. Politsei pidas kinni 23 inimest.

Kokkupõrked puhkesid meeleavaldusel, kus protestiti samal päeval toimunud paremäärmuslaste kogunemise vastu. Ligikaudu 150 erinevate Saksamaa paremäärmuslike rühmituste liiget marssisid eile läbi linna. Politsei saatis olukorra kontrolli all hoidmiseks 800 politseinikku, kel õnnestus ära hoida vasak- ja paremäärmuslaste omavaheline arvete klaarimine, kuid lõppes politsei ja vasakpoolsete kokkupõrkega.

Leipzigi linnapea Jung Burkhard ütles, et on vahejuhtumist šokeeritud. «See anarhistide poolne vägivallapuhang on šokeeriv. Need agressiivsed kriminaalid, kes peidavad end anti-fašistliku maski taha ründasid meie linna,» sõnas ta eilseid sündmusi kommenteerides. 

Samuti avaldas Burhard tänu politseijõudude tegutsemisele.

Videoklipp: Parempoolsete marss Leipzigis (Allikas: Twitter)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles