Prokurör: Bulgaaria sulges ajutiselt piiri Türgiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tara Bulgaaria-Türgi piiril
Tara Bulgaaria-Türgi piiril Foto: SCANPIX

Bulgaaria sulges pühapäeval viieks tunniks oma riigipiiri Türgiga, olles korruptsioonivastase haarangu ajal kinni pidanud 33 tolliametnikku, teatas prokuratuur.

Prokuratuuri esindaja sõnul olid tolliametnike kinnipidamine seotud operatsiooniga organiseeritud kuritegeliku rühmituse vastu.

Riigi peaprokurör Sotir Tsatsarov oli varem rahvusringhäälingule BNR öelnud, et salakaubavastase juurdluse raames kinnipeetud tolliametnikud töötasid Kapitan Andreevo piiripunkti hommikuses vahetuses.

«Me vabandame reisijate ees,» ütles ta, lisades, et liiklus Bulgaariast Türki jätkub tõrgeteta.

Kapitan Andreevo on suurim ja tihedaima liiklusega piiripunkt Balkanil ning jääb Lähis-Idast Euroopasse viivale marsruudile.

BNR teatas, et Türgi poolel on moodustunud kümnete kilomeetrite pikkune järjekord raskeveokitest, mis ootavad Bulgaariasse pääsu.

Bulgaaria riiklik julgeolekuagentuur DANS viis ühtlasi läbi haarangud viies piirile lähedal asuvas linnas, lisas Tsatsarov nende reidide eesmärke täpsustamata.

Prokuratuuri andmeil konfiskeeriti haarangute käigus umbes 50 000 eurot.

Tollitöötajate süü seisnes väidetavalt selles, et nad lubasid sõidukeid viie kuni 300 euro eest kontrollimata piiripunktist läbi.

Peaminister Boiko Borissov ütles, et osana juurdlusest küsitletakse kuni 100 inimest.

Raadio andmeil puudutab juurdlus suurt sigarettide salaubaveo võrgustikku.

Bulgaaria asend Euroopa välispiiril teeb sellest olulise teelahkme nii kaupade kui inimeste smugeldajatele.

Kapitan Andreevos tabatakse sageli migrante, kes veokitesse peidetuna Euroopasse üritavad pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles