Briti snaiper niitis kolme lasuga viis džihadisti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Iraagis Mosuli lähedases lõhkeainetehases leidis  aset Briti Special Air Service (SAS) eriüksuse operatsioon, mille kangelaseks on snaiper, kes suutis ära hoida terrorirünnaku.

Snaiper tappis kolme kuuliga 800 meetri kauguselt kolm äärmusrühmituse Islamiriik džihadisti ja kaks valvurit, edastab Daily Express.

Erioperatsiooni eesmärgiks oli ennetada enesetapurünnakut, kuna oli teada, et vähemalt kaks isikut kandsid lõhkeainevööd.

Briti militaareksepertide sõnul päästsid snaipri väga täpsed lasud sadu inimelusid.

Julgeolekukaalutlustel kangelase nime ei paljastatud, kuid juhtum leidis aset kaks nädalat tagasi Mosulist kümne kilomeetri kaugusele jäävas lõhkeainetehases. Mosul on juba mõnda aega Islamiriigi kontrolli all.

Briti snaiper sai käsu tulistada, kui luure teatas kolme mehe lahkumisest tehases paksus riietuses hoolimata sellest, et õhutemperatuur oli kõrge. Oletati, et mehed olid teel Mosulisse, kus tahtsid teha enesetapurünnaku.

Snaiper tabas esmalt ühte džihadisti rinda, pihta saanu lõhkeainevöö plahvatas ja see tappis veel kaks läheduses valves olnud võitlejat. Veel üks terroristidest sai kuuli pähe ja kolmas kuul tappis viimase kahtlusaluse.

«Tegemist oli klassikalise SAS operatsiooniga. Briti eriüksus on olnud Mosuli lähedal mitu nädalat, tegeledes esmajoones luureandmete kogumisega, mis on vajalik liitlaste õhurünnakuteks,» teatas Briti armee allikas.

Ta lisas, et SAS sai kolm nädalat tagasi teada Mosuli lähedasest lõhkeainetehasest. Eriüksuse liikmed uurisid asja ja ilmnes, et läheduses on liiga palju tsiviilelanikke, et sinna saaks õhurünnakut teha.

Iraagis asuva SASi üksuse juht langetas otsuse kasutada snaipreid ning operatsioon õnnestus.

Kolme väga täpse lasuga päästeti tõenäoliselt sadade inimeste elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles