Venemaa: А321 hävis Siinail terroriakti tulemusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISi ametlikus võrguväljaandes Dabiq avaldatud foto surma saanud reisijate passidest, mis leiti õnnetuspaigalt Siinai poolsaarel.
ISi ametlikus võrguväljaandes Dabiq avaldatud foto surma saanud reisijate passidest, mis leiti õnnetuspaigalt Siinai poolsaarel. Foto: SCANPIX

Vene eriteenistused jõudsid järeldusele, et lennufirma Kõgalomavia lennuki А321 allakukkumise 31. oktoobril Siinail põhjustas terroriakt, ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov täna.

Peskovil tuli ajakirjanikega vesteldes jutuks Egiptuse võimude seisukoht, justkui Kairol ei oleks tõendeid selle kohta, et А321 allakukkumise põhjustas terroriakt.

«Võin vaid meenutada meie asjatundjate ja eriteenistuste otsust, et see oli terroriakt,» ütles Peskov.

Ta märkis, et just sedaviisi kandis riikliku terrorivastase komitee esimees Aleksandr Bortnikov president Vladimir Putinile ette.

Lennukatastroofi Egiptuse peauurija Ayman el-Muqadam ütles esmaspäeval, et uurimine ei ole seni avastanud viiteid ebaseaduslikule või terroristlikule tegevusele.

31. oktoobril Siinai kohal alla kukkunud Vene reisilennukis Airbus 321-200 said surma kõik 224 pardalolnut. Lennukatastroofi eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles