Putin: Venemaa võib eirata Euroopa Inimõiguste Kohut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin kiitis esmaspäeval otsust, millega Venemaa konstitutsioonikohus sai õiguse eirata Euroopa Inimõiguste Kohust juhtudel, kui Vene põhiseadus kaitseb kodanike õigusi paremini.

«Väga tähtis asi on Venemaa seaduseandjate otsus anda põhiseaduskohtule õigus mitte selgitada, vaid otsustada Euroopa Inimõiguse Kohtu otsuste üle osas, mis puudutavad Venemaad ja Vene seadusandlust,» ütles Putin kohtumisel põhiseaduskohtu kohtunikega.

«Need on erakordselt tähtsad asjad. Meie teiega teame, et siin ei ole midagi uut välja mõeldud, paljud Euroopa riigid lähevad tegelikult sedasama teed.»

Putini sõnutsi oli tal rõõm kuulda, et põhiseaduskohtu kohtunikud kohtusid Euroopa inimõiguskohtu ametivendadega. «Tahaksin teilt täna üksikasjalikumalt kuulda, kuidas see kohtumine läks, mida arutati ja milliste ühiste otsuste või järeldusteni te Euroopa ametivendadega selle käigus jõudsite,» ütles Vene president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles