Saudi Araabia kohalikesse volikogudesse valiti vähemalt 20 naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi naine valimisjaoskonnas.
Saudi naine valimisjaoskonnas. Foto: AP/Scanpix

Saudi Araabia kohalikel valimistel, kus said esmakordselt hääletada ja kandideerida naised, pääses volikogudesse vähemalt 20 naist, teatas valimiskomisjon esmaspäeval.

«Naisvõitjate arv on tõusnud 20-ni,» ütles komisjoni pressiesindaja Gadei al-Qahtani AFP-le. Arv võib ühe võrra tõusta, sest ühes valimisringkonnas kogusid mees- ja naissoost kandidaat ühepalju hääli ning võitja selgub kolme päeva jooksul.

Esimesena teatas naise volikokku pääsust Meka linnapea Osama al-Bari, kelle sõnul võitis Salma al-Oteibi valimised Madrakah' piirkonnas, mis asub umbes 150 kilomeetrit moslemite pühimast paigast põhjas. Al-Bar kinnitas ühtlasi, et Saudi Araabia suuruselt teises linnas Jiddah's pääses volikokku Lama al-Suleiman.

Ühtekokku kandideeris volikogude 2106 kohale umbes 7000 kandidaati, neist 979 naist. Lisaks nimetab kolmandiku volikogude saadikuid riigi munitsipaalasjade ministeerium. Valijaks registreeris end 1,35 miljonit meest, registreeritud naisvalijaid oli pisut rohkem kui 130 000.

Lõplikke tulemusi pealinnast Ar-Riyadist ja teistes suurtest piirkondadest on oodata laupäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles