India päritolu maailmakuulus kunstnik ja ta advokaat leiti surnuna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hema Upadhyay
Hema Upadhyay Foto: wikipedia.org.

India Mumbai politsei teatel leiti maailmakuulus nüüdiskunstnik Hema Upadhyay ja ta advokaat Harsih Bhambhanin surnuna ning juhtumeid uuritakse kui mõrvu.

Väljaande Hindustan Times andmetel leidis Upadhyay ja Bhambhani surnukehad möödunud laupäeval Mumbai põhjaosas asuvast tulvaveekanalisatsioonist tänavapühkija.

Politsei teatel olid surnukehadel käed ja jalad kinni seotud, nad olid keeratud kilesse ning pandud suurtesse pappkastidesse.

Kanali CNN andmetel kajastas 43-aastane kunstnik Upadhyay elu Mumbai suurlinnas ning ta lemmikteemad olid viletsat palka saavad võõrtöölised, linnastumine, India majandusolud ning Mumbai kultuurilised ilmingud.

Upadhyay oli tuntud kunstnik, kelle tööd on olnud näitusel mitmetes riikides.

India kuntsikriitik ja –kuraator Uma Nair kirjeldas väljaandes Times of India Upadhyayd kui «India tänapäevakunsti geeniust».

«Uudis, et ta on surnud ja ta surnukeha kilesse pandud, on omalaadne groteskne realism, mis viitab, et mõrvar tundis kunstniku käekirja – panna ta kloaaki nagu surnud kala. Puhka rahus, kaunis inimene,» kirjutas Nair.

India politsei teatas eile, et kunstniku ja ta advokaadi surmaga seoses peeti riigi põhjaosas Varanasis kinni kolm kahtlusalust.

Väljaande Hindustan Times teatel kahtlustatakse neid isikuid kunstniku ja ta advokaadi surnukehade peitmises, kuid mitte tapmises.

Põhiline kahtlusalune on 25-aastane mees, kellele kuuluv kunstifirma on teinud varem Upadhyayga koostööd. Politsei ei ole seda isikut veel tabanud.

India meediaallikate andmetel võisid kuulsa kunstniku tapmise põhjusteks olla konkurents ja majanduslikud erimeelsused.

India politsei kahtlusaluste nimekirjas on ka Upadhyay endine kunstnikust abikaasa, kuna käimas on paari lahutusprotsess, mis on pakkunud palju ainest India kollasele meediale.

Politseiuurijate arvates kaotas Upadhyayd lahutusprotsessis abistanud advokaat Bhambhani elu, kuna sattus juhuslikult pealt nägema oma kliendi tapmist.

Eile kinni võetud isikutest üks tunnistas oma osalemist tapmises ning paljastas, et ohvrid uimastati ja siis kägistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles