Bortnikov: Venemaal on tänavu hävitatud 36 sissirühma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Bortnikov.
Aleksandr Bortnikov. Foto: SCANPIX

2015. aastal hävitati Venemaal peaaegu 160 sissi, nende hulgas rühmituse Kaukaasia Emiraat (Imarat Kavkaz) liikmeid, teatas riikliku terrorivastase komitee istungil selle esimees Aleksandr Bortnikov.

«Terrorivastaste operatsioonide ja operatiiv-lahinguliste meetmete käigus on hävitatud 156 sissi, sealhulgas 36 pealikku, nende hulgas ka Imarat Kavkazi loojad. 26st Islamiriigile truudust vandunud sissirühmade juhist on tapetud 20. Tähtsamate juhtide hävitamine on samahästi kui halvanud põrandaaluste rühmituste tegevuse, takistanud selle arvukuse ja keskse juhtimise taastamist,» ütles Bortnikov teisipäeval.

Ta ütles, et «korrakaitseametkonnad on hoidnud ära 30 terrorikuritegu, kinni on peetud üle 770 sissi ja nende mahitaja, mis võimaldas vähendada terrorikuritegude arvu kaks ja pool korda nii riigis tervikuna kui ka Põhja-Kaukaasias.»

Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) direktor Bortnikov selgitas, et «terrorivastase võitluse olukord Venemaal säilitab suundumuse rahunemisele, kuid jääb siiski keeruliseks».

«Peamised terroriohud on nagu varemgi seotud Põhja-Kaukaasia sissirühmadega. Endiselt on päevakorral sisside varustamise halvamine. Kuidagi ei rauge äärmusluse ja terroriideoloogia levik internetis. Endiselt otsitakse ja värvatakse Vene kodanikke rahvusvahelistesse terroriorganisatsioonidesse,» ütles Bortnikov.

Tema sõnutsi «olukorra teravnemine seoses Vene õhujõudude Islamiriigi-vastase operatsiooni algusega Süürias vaid kinnitab Islamiriigist ja teistest rahvusvahelistest terroriorganisatsioonidest lähtuvat ohtu».

«Meie riiki üritavad imbuda võitlejad, korraldatakse terroriakte välismaal viibivate Vene kodanike vastu,» hoiatas ta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles