Kremlis algas Putini ja Lukašenko kohtumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Aleksandr Lukašenko.
Vladimir Putin ja Aleksandr Lukašenko. Foto: SCANPIX

Kremlis kohtuvad täna  Vene ja Valgevene presidendid Vladimir Putin ja Aleksandr Lukašenko.

«Meil on alati, millest rääkida, kohtume sageli. Ootasime teid sellele ametlikule visiidile ja meil on väga hea meel, et vaatamata kõiksugu jooksvatele muredele, saabusite te asjalikule jutuajamisele kogu Venemaa-Valgevene suhetekompleksi üle,» ütles Putin.

Riigipea märkis, et Lukašenko külastas tagasivalimise järel esimese riigina Venemaad ja see on poliitiliste suhete ja majandusliku koostöö taset arvestades loomulik.

«Me teame suurepäraselt, mida Venemaa Valgevenelt vajab, olen kindel, et Venemaa teab täpselt, mida Valgevene Venemaalt tahab. Arvan, et olemasolevate küsimuste lahendamine lähendab meie rahvaid veelgi. Kuigi, ausalt öeldes, on meie suhteid teiste riikide klassikalise mõõdupuuga võrrelda kuidagi kohatu, sest need on sedavõrd lähedased, et need kriteeriumid siia ei passi,» ütles omakorda Valgevene president.

Ta väljendas valmisolekut lahendada kahepoolsetes suhetes üles kerkinud küsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles