Uus trend: süürlased põgenevad Malisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali pealinn Bamako.
Mali pealinn Bamako. Foto: SCANPIX

Viimaste nädalate on kümned Süüria kodusõja eest põgenevad inimesed saabunud omapärasesse sihtkohta: Lääne-Aafrika riiki Malisse.

Juba varemgi on ligi 26 000 süürlast otsinud peavarju Põhja-Aafrikast, kuid nüüdne teekond viib neid aina rohkem lõunasse. Elutingimused on sisekonfliktidest vaevatud Malis rasked, kuid riigil on oma pluss: sellevõrra lihtsam on ka paberimajandus.

Frannce24 korrespondent intervjueeris ühte Mali ja Alžeeria piiripunkti saabunud ja pikast kõrbeteekonnast väsinud süürlast. «Mul on seitse last. Hülgasin Süüria, et minna Jeemenisse. Jäin sinna kaheks aastaks, siis saabus sõda. Enne siiatulekut olin ka Mauritaanias,» jutustab Rihami nimeline mees.

ÜRO põgenikeagentuuri esindaja Guy-Rufin Guernasi sõnul on see tavapärane praktika: et Mauritaaniaga on Süürial vastavad kokkulepped, saavad inimesed sinna vabalt sisse, et siis edasi liikuda. «Suure enamuse jaoks on see sisenemispunkt,» ütles Guernas. Ka Mali populaarsusel on oma põhjus: riigi poliitika põgenike suhtes on väga avatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles