Põhja-Korea mõistis Kanada pastori eluks ajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyeon Soo Lim Põhja-Koreas pressikonverentsil.
Hyeon Soo Lim Põhja-Koreas pressikonverentsil. Foto: AP/Scanpix

Põhja-Korea kohus määras korea verd Kanada pastorile range karistuse: eluaegne vangistus koos raske sunnitööga.

Veebruaris kinni võetud Korea Presbüterliku Kiriku esindaja Torontos Hyeon Soo Lim seisis kohtu ees kolmapäeval. Tema pere ja sugulaste sõnul sõitis Lim riiki 31. jaanuaril osana humanitaarmissioonist, mis aitab kohalikku lastesõime ja orbudekodu. 60ndates eluaastates Lim olevat nende sõnul käinud viimase paarikümne aasta jooksul riigis ligi sada korda ja alati vaid humanitaarsetel, mitte poliitilistel eesmärkidel.

Augustis avaldatud videos on näha, kuidas Lõuna-Koreas sündinud Lim loeb paberilt maha avalduse. «Minu suurim kuritegu oli laimata ja solvata jultunult vabariigi kõrgeimat väärikust ja süsteemi,» deklameeris ta. Totalitaarses riigis kinni peetud, kuid lõpuks vabastatud teisedki välismaalased on kinnitanud – neid on sunnitud ette lugema sääraseid «ülestunnistusi».

Põhja-Korea suhtub misjonitegevusse väga rangelt, nähes seda riigivõimu õõnestamisena. Pelgalt see, kui jätta Piibel avalikku kohta, võib viia vahistamise ja karmi karistuseni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles