Prantsuse kaitseminister sõidab Moskvasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Yves Le Drian.
Jean-Yves Le Drian. Foto: SCANPIX

Prantsuse kaitseminister Jean-Yves Le Drian sõidab Moskvasse, kus peab pühapäeval ja esmaspäeval läbirääkimisi jõupingutuste koordineerimise üle võitluses äärmusrühmituse ISIS vastu, teatas täna tema kantselei.

«Härra Le Drian viibib 20. ja 21. detsembril Venemaal, kus arutab Daeshi (ISISe araabiakeelne akronüüm – toim) vastu peetava võitluse koordineerimist» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Pierre Bayle.

Ministri visiit on osa rahvusvahelistest jõupingutustest panna alus koalitsioonile Daeshi vastu, lisas ta.

Pärast läinudkuist veresauna Pariisis ja oktoobris Egiptuses aset leidnud katastroofi Vene lennukiga leppisid Prantsuse president François Hollande ja tema Vene ametivend Vladimir Putin kokku oma vägede pretsedenditus koostöös võitluses džihadistide vastu.

Seni on koordineerimine olnud rohkem sümboolne ja ilma nähtavate tulemusteta.

Venemaa on viinud Süürias president Bashar al-Assadi liitlasena läbi õhurünnakuid alates 30. septembrist. Õhurünnakuid riigis korraldab ka Prantsusmaa, kes on osa USA-juhitud koalitsioonist.

Moskva väitel on selle õhurünnakud suunatud Islamiriigi ning teiste äärmusrühmituste vastu, kuid USA koalitsiooni sõnul ründavad Vene sõjalennukid kõiki Assadi režiimi vastaseid.

Täna toetasid Vene õhulöögid aga Süüria ülestõusnuid ISISe vastases rünnakus, sõnas president Putin, täpsustamata, mis rühmitustest jutt käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles