Hollandlaste protest põgenikekeskuse vastu muutus vägivaldseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajate ja protestijate vastasseis Geldermalsenis.
Meeleavaldajate ja protestijate vastasseis Geldermalsenis. Foto: SCANPIX

Hollandi väikelinnas Geldermalsenis puhkes eile õhtul kähmlus politsei ja põgenikekeskuse avamise vastu protestivate elanike vahel, nii et korravalvurid olid sunnitud tegema hoiatuslaske ja pidasid kinni 14 meeleavaldajat, ütlesid ametnikud täna.

Meeleavaldus 1500 asukaga keskuse vastu muutus vägivaldseks, protestijad lasid käiku kivid, pudelid ja ilutulestikuraketid. Kaks politseinikku sai vigastada.

Piirkonna politseijuht Lute Nieuwerth ütles, et õhkkond muutus pinevaks siis, kui 70-80 inimest hakkas ründama sündmuskohale kutsutud politseid.

Protestijad üritasid tungida raekotta, kus käis koosolek keskuse avamise arutamiseks. Koosolek katkestati ja umbes 300 inimest toimetati vihase rahvahulga eest pakku.

Vägivallapuhang on seotud rändekriisiga, mis on toonud Euroopasse üle 800 000 põgeniku peamiselt Süüriast, Iraagist ja Aafrikast.

Hollandisse oli novembri keskpaigaks jõudnud 54 000 varjupaigataotlejat ja see on ühiskonna lõhestanud.

Üleriigilised ja piirkondlikud debatid migrantidega toimimise üle on muutunud iga kuuga üha ägedamaks ja esinenud on ka vägivalda.

Geldermalseni linnapea Miranda de Vries mõistis kolmapäevaõhtuse vägivalla hukka. Tema sõnul on tähtis, et probleeme oleks võimalik arutada.

«Eilne vägivald üksnes suurendab lõhet,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles