Mehhiko lõunaosa tabas maavärin magnituudiga 6,6

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

USA geoloogiateenistuse andmetel tabas eile Lõuna-Mehhiko Chiapase osariiki maavärin, mille magnituud oli 6,6.

Maavärina epitsenter asus rannikulinnast Tres Picosest seitsme kilomeetri kaugusel ning hüpotsenter oli 94 kilomeetri sügavusel, edastab Yahoo News.

Piirkonnas evakueeriti elanikke, koolid ja asutused suleti. Seismoloogide teatel oli Mehhiko maavärinat tunda ka naaberriigis Guatemalas.

Mehhiko tsiviilelanikkonna kaitsekoordinaator Luis Felipe Puente sõnas, et seni ei ole veel kahjude suurus teada.

Maavärina tõttu suleti Chiapase osariigis ja selle pealinnas Tuxtla Gutierrezis koolid ja muud lasteasutused.

Mehhiko võimud edastasid Twitteris, et maavärinat oli mõõdukalt tunda Chiapase naaberosariigis Oaxacas ja tugevalt tunda Tabasco osariigis.

Mehhiko pealinna Mexico linnapea Miguel Angel Mancera sõnas, et ka 21 miljoni elanikuga Mexicos oli maavärina mõju tunda, kuid mitte märkimisväärselt.

Mehhiko naftafirma Pemex, mis tegutseb Chiapases, Campeches ja Tabascos, teatas et Tabasco pealinnas Villahermosas asuva peakorteri töötajad evakueeriti.

USA geoloogiateenistus teatas esmalt, et Lõuna-Mehhikot tabanud maavärina magnituud oli 6,6, siis aga et 6,4. Lõplikuks magnituudiks öeldi hiljem uuesti 6,6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles