ÜRO: sõja ja vägivalla eest pagevate inimeste arv lööb tänavu rekordeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateenasse jõudnud migrandid endise Olümpiamängude sisestaadioni ees toidujärjekorras.
Ateenasse jõudnud migrandid endise Olümpiamängude sisestaadioni ees toidujärjekorras. Foto: SCANPIX

Sõja, vägivalla ja tagakiusamise eest põgenema sunnitud inimeste arv ületab sel aastal mulluse rekordi, mis oli ligi 60 miljonit, teatas täna ÜRO.

ÜRO põgenikeagentuuri raporti kohaselt on põgenike, asüülitaotlejate või oma kodumaal sunnitud ümberasujatena elavate inimeste hulk aasta esimesel poolel järsult tõusnud ning kogu aasta statistika tõotab kujuneda seninägematult süngeks.

«Arvestades, et sel aastal on põgenike ja migrantidena Vahemere ületanud pea miljon inimest ning konfliktid Süürias ja mujal hoiavad inimkannatuste taseme jätkuvalt kõrgel, ületab 2015. aasta kõik varasemad üleilmsed sunnitud ümberasumise rekordid,» teatas ÜRO kõrgem põgenikekomisjon UNCHR.

Mullu küündis sunnitud ümberasujate arv maailmas 59,5 miljonit ning reedene raport annab märku, et sel aastal ületab see kaugelt 60 miljoni piiri.

See tähendab, et keskmiselt üks planeedi igast 122 inimesest on olnud sunnitud oma kodust põgenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles