Allatulistatud Vene sõjalennuki musta kasti uuritakse eriseadmetega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu uurivad Su-24 pardasalvestit.
Vene president Vladimir Putin ja kaitseminister Sergei Šoigu uurivad Su-24 pardasalvestit. Foto: SCANPIX

Türklaste poolt 24. novembril allatulistatud pommituslennuki Su-24 must kast on kahjustatud, kuid asjatundjad loodavad dešifreerida selles oleva teabe eriseadmete abil, ütles Venemaa õhujõudude asejuhataja kindralleitnant Sergei Dronov.

«Musta kasti väline olukord lubab täna oletada, et lennuteabe mahakirjutamine viiakse läbi olemasoleva dokumentatsiooni kohaselt,» ütles Dronov Moskvas reedel teabetunnis.

Tema sõnutsi kasutatakse musta kasti dešifreerimiseks eriseadmeid.

Venemaa õhujõudude lennuohutusteenistuse asejuhataja kindralleitnant Sergei Bainetov täpsustas, et uuritakse pardasalvestit.

Uurimist korraldab lennuõnnetuse uurimise komitee esimees polkovnik Nikolai Primak, kelle määras käskkirjaga ametisse kaitseminister. Uurimise viivad läbi pardasalvesti valmistanud Smolenski ettevõtte Izmeritel ja programmid välja töötanud Topazi asjatundjad, ütles Bainetov.

«Uurimise eesmärk on taastada ja dešifreerida teave Su-24 lennu kohta 2015. aasta 24. novembril, eritleda seda teavet ja taastada lennumasina täpne teekond,» lisas ta.

Bainetov ütles, et ajakirjanikud saavad jälgida salvestisse talletatud teabe taastamise, dešifreerimise ja töötlemise käiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles