Kreml: Putini sõnu on tõlgendatud valesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid püstitamas Debaltsevesse Novorossija lippu
Venemeelsed separatistid püstitamas Debaltsevesse Novorossija lippu Foto: SCANPIX

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas täna, et riigipea sõnu Donbassis sõjalisi küsimusi lahendavatest inimestest on tõlgendatud valesti.

Peskov ütles, et Vladimir Putini pressikonverentsil öeldud sõnu ei saa võtta kinnitusena sellest, et Ukrainas viibivad Venemaa sõjaväelased. Need, kes nii mõtlevad, tõlgendavad öeldut valesti, täiesti valesti, rõhutas ta.

Eile toimunud iga-aastasel pressikonverentsil ütles Putin, et Ukrainas ei ole Venemaa regulaarvägesid.

«Me pole kunagi öelnud, et seal pole inimesi, kes lahendavad teatud sõjalise valdkonna küsimusi, kuid see ei tähenda, et seal oleks Vene regulaarvägesid. Saage vahest aru,» ütles Putin pressikonverentsil.

Peskov rõhutas omalt poolt, et jutt on nimelt vabatahtlikest, mitte sõjaväelastest. «Seal käis sõda. Inimesed sõitsid sinna sõtta. Tulistasid, osalesid lahingutes. See ongi sõjaline valdkond,» ütles presidendi pressisekretär.

«Kui te loeksite Putini sõnu eelarvamustevabalt, meenuks teile, et ta on korduvalt rääkinud meie kaaskodanikest, Venemaa kodanikest, teiste Sõltumatute Riikide Ühenduse maade kodanikest, kes lähevad sinna iseseisvalt. Mõnel ei ole tegevust, keegi kasutab puhkust, keegi võtab puhkuse omal kulul. Selliseid inimesi tõepoolest on,» ütles Peskov, pidades silmas Ida-Ukraina konflikti.

«Need on inimesed, kes omal ajal väljendasid Donbassiga solidaarsust, kes ei pidanud võimalikuks leppida sellega, kuidas Ukraina sõjavägi hakkas hävitama Ida-Ukraina asulaid,» ütles Peskov. Ta lisas, et praegu on tegemist mündi reeversiga.

«Mõni inimene sattub Islamiriigi värbajate küüsi. Eile viitas Putin föderaalse julgeolekuteenistuse teatele, et üle kahe tuhande venemaalase on kahjuks juba saanud Islamiriigi äärmuslaste töötluse ohvriks ja viibivad seal terroristide seas,» ütles pressisekretär.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg rääkis eelnevalt Venemaa sõjaväelaste ja relvastuse Ida-Ukrainast täieliku väljaviimise vajadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles